Click here for FREE DOWNLOAD of full Gramatica practica a limbii ruse! Thousands more books and resources in ‘RUSSIAN, Russian. Ecaterina Fodor COPERTA: Gheorghe Motora Marin Bucă • Galina Cernicova GRAMATICA PRACTICĂ A LIMBII RUSE •, EDITURA. Gramatica practică a limbii ruse by Marin Bucă(Book) 1 edition published in in Romanian and held by 2 WorldCat member libraries worldwide.

Author: Dogis Tojajar
Country: Egypt
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 26 September 2010
Pages: 362
PDF File Size: 20.50 Mb
ePub File Size: 5.18 Mb
ISBN: 965-2-83312-402-5
Downloads: 23866
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Malanris

Introducei n locul punctelor verbele de aspect corespunztor. Verbele cu sens pasiv[ ]Aceste verbe se ntlnesc n construcii pasive.

Alte tipuri de perechi de aspectUrmtoarele perechi de aspset trebuie memorate: Explicai sensurile verbelor de aspect perfectiv i imperfectiv din propoziiile datemai jos. Numeralele de mai jos snt formate altfel: ObservaieUnele substantive, care la nominativ singular cuprind vocala o sau e, la pluralpierd aceast vocal: Rspundei la ntrebri, folosind bramatica potrivite pentru a arta c aciunea adurat o anumit perioad de timp.

Adjectivele calitative arat proprietile calitatea sau nsuirea unui obiect feno-men, persoancare pot fi percepute liimbii mod direct: Dintre cele mai frecvente substantive din aceast categorie citm: Introducei n locul punctelor verbe de micare cu prefixele – sau y- la prezenti trecut. Cnd un verb de micare este folosit cu acest sens, n propoziie, de regul, mai apari cuvinte sau mbinri de cuvinte de tipul: Cazul Pentru substantive nsufleiteN.

  BULK SOLIDS HANDLING WOODCOCK PDF

Indicai adverbele de cantitate.

Rspundei afirmativ la ntrebri. Gsii adjectivele i artai din categorie fac parte calitative, de relaie, posesive. Comparai propoziiile fr negaie i cu negaie: Transformai propoziiile cu predicate multiple n propoziii cu construciigerunziale. Un adjectiv la gradul comparativ ndeplinete funciunea de nume predicativ. Rspundei la ntrebri, potrivit modelului. Unele prepoziii se construiesc cu cte dou cazuri: Transformai, potrivit modelului dat, propoziiile negative personale n propoziiinegative impersonale.

Ispas, Bujorel

Din categoria verbelor care aratnceputul, continuarea sau sfiritul unei aciuni fac parte urmtoarele: Alctuii propoziii cu cteva dintreaceste mbinri. Adverbele cu particula – arat circumstane necunoscute vorbitorului sau circum-stane care nu-i snt suficient de clare: Trecerea unei aciuni dintr-o parte ntr-alta a obiectului: Restrngnd spaiul acordat teoriei de multe cri problemele teo-retice fiind doar menionate am avut n vedere i faptul c lucrarea este destinatunui cititor-consuitant familiarizat cu terminclogia gramatical i cu noiunile de gra-matic n general.

Citii textul ds mai jos. Cele mai multe se construiesc exclusiv cu prepo-ziionalul: Rspundei la ntrebri, folosind cuvintele din paranteze la cazul prepoziionalcu prepoziia.

Download FREE • Gramatica practica a limbii ruse • Full version • Скачать бесплатно

Participiul pasiv trecut se declin ca i adjectivele cu tema n consoan dur: Alctuii propoziiicu cteva din aceste adverbe. Rspundei Ia ntrebri cu ajutorul mbinrilor de cuvinte date n paranteze. Despre construciile active i pasive, vezi i p. Formai participii pasive la timpul trecut de la urmtoarele verbe: Indicai verbele tranzitiv-directe, tranzitiv-indirectei pe cele intranzitive.

  BFT LIBRA CMA PDF

Ex-plicai utilizarea cazului prepoziional. Declinarea substantivelor neutre[ ]1 Cu tema n consoan dur: Funciile vocativului gramztica ndeplinite, n limba rus, de nominativ.

Acuzativul cu prepoziia exprim: Introducei n locul punctelor verbele sau la timpul trecut. Verbe personale Verbe impersonale.

prcatica Substantivele care denumesc animale snt, de regul, de libmii masculin: Sensul de aciune reciproc poate fi exprimat i de verbe fr particula -: Introducei n locul punctelor imperativul de aspect corespunztor. Stabilii sensul cu care snt folosite adjectivele in mbinrile de cuvinte date maijos dac snt adjective de relaie cu sens de calitative, posesive cu sens de adjective de relaie sauposesive cu sens de calitative.

Dac snt folosite cu acest sens din urm, adjectivele pcsesive capt vicrea deadjective de relaie.